Raport-Online

Вести из света наоружања

Завршена ненајављена контролa борбене готовости оружаних снага Руске федерације

Министарство одбране је саопштило да су јединице контролисане кроз више од 50 вежбовних активности различитог нивоа на 35 полигона за обуку, као и 17 поморских полигона у водама Црног и Каспијског мора.

Ненајављена контрола борбене готовости изведена је у јединицама Јужног и Западног војног округа, Ваздушно-десантним јединицама, као и деловима јединицама Морнаричке пешадије Војнопоморске флоте.

У оквиру провере, предузете су мере на превођење команди и јединица у највиши степен борбене готовости, маршевању ка локацијама где је вршена провера, а део јединица је и предислоциран.

Основни циљ ове провере била је процена способности команди да обезбеди сигурност у југозападном делу Руске Федерације, где постоји претња угрожавања тероризмом, као и да оцени припремљеност јединица за надолазеће вежбе стратегијског нивоа које ће бити реализоване на југу Руске Федерације.

У провери је било ангажовано око 150 000 војника, око 400 авиона, више од 26 000 средстава ратне технике, као и више од 100 ратних и помоћних бродова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *