Raport-Online

Вести из света наоружања

SpearUAV развила фамилију енкапсулираних дронова Ninox

Израелска иновативна компанија SpearUAV развила је Ninox фамилију енкапсулираних дронова.

Ninox се може лансирати из лансера граната од стране војника, са стационарне или покретне платформе на копну, као и из ваздухоплова или пловила.

Чврсте и пројектоване да издрже екстремне услове окружења и вибрације, Nanox је доступан у распону величина дрона и капсула и лако се може прилагодити захтевима купца.

Систем Ninox се састоји од дрона, лансираног великом брзином из оружја, који се одмах отвара и стабилизује у ваздуху, без учешћа оператера. Тренутно постоје три модела, који носе ознаке Ninox 40, Ninox 66 и Ninox 103.

Ninox 40 је микро класе и састоји се из дрона у капсули и контролне јединице. Маса је мања од 250 грама, тако да је војник може носити у борбеном прслуку и употребити током борбених дејстава. Аутономија лета овог дрона је до 40 минута, а опремљена је дневно ноћном камером.

Ninox 40
Ninox 40

 

Ninox 66 је дрон који се може лансирати са стационарних и покретних платформи. Једноставан за употребу, омогућава оператору да усмери дрон са подвешеним теретом ка циљу, а да при томе није обавезно да има неке посебне вештине у управљању и коришћењу дрона. Ове дронове је могуће употребити у саставу роја дронова. Аутономија лета је до 50 минута, док је носивост 700 грама.

Ninox 66
Ninox 66

Најсавременији енкапсулирани дрон, пројектован за употребу на тактичком, али и на стратегијском нивоу, носивости до 1,5 кг, носи ознаку Ninox 103. Аутономија лета овог дрона је до 60 минута.

Ninox 103
Ninox 103

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *