Raport-Online

Вести из света наоружања

Израел модернизује украјинске МиГ-29

Израел ће модернизовати ловачке авионе МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства. Према извештајима појединих гласила, која се позивају на украјинско министарство одбране, израелска компанија Elbit Systems је добила документа којим јој се дозвољава модернизација украјинских авиона.

Намера украјине да модернизује 11 ловачких авиона МиГ-29 најављена је још крајем прошлог лета, када је истовремено и најављено да ће у послу бити ангажована израелска компанија. Истовремено, неки војни експерти постављају питање способности израелских стручњака да изведу квалитетну и функционалну модернизацију совјетских ловачких авиона. Раније је ова компанија у сарадњи са немачким специјалистима, покушала да модернизује ловачке авионе МиГ-29 румунског ратног ваздухопловства, када је та верзија требала да понесе ознаку Sniper. Као резултат, овај програм није успео, тако да су сви ловци МиГ-29 повучени из наоружања.

Модернизовани авиони ће вероватно добити нов радар и могућност коришћења наоружања западног порекла. Када је реч о цени, спомиње се цена од 40 милиона долара по авиону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *