Raport-Online

Вести из света наоружања

Иљушинови авиони ће добити средства за самоодбрану од противавионских ракета

Комплет опреме обухвата ометачку станицу која ће активно деловати на ракету вођену ка авиону, пружајући јој погрешан смер, изјавио је Јевгениј Глебов, директор компаније Радиоприбор.

Ил-76

Иљушинови авиони Ил-76МД-90А и Ил-78М-90А, који се налазе у саставу ратног ваздухопловства Руске Федерације, биће опремљени електронским системом који ће их заштитити од дејства противавионских ракета непријатеља.

Први модел авиона танкера Ил-78М-90А је добио овај систем од произвођача система, Истраживачког института Екран, док ће авиони Ил-76МД-90А ове системе добити у серијској производњи.

Ракете земља-ваздух имају два принципа рада: бојеву главу са радарским навођењем и бојеву главу са ИЦ активним навођењем. То је разлог зашто овај уређај у себи има ометачку станицу која треба да „збуни“ ракету и промени јој путању лета и тиме одведе даље од авиона.

Ил-76МД-90А је модернизована верзија транспортног авиона Ил-76МД. Нови систем навигације, као и нови аутоматизовани системи контроле и систем телекомуникација побољшали су безбедност лета и прецизност пилотирања и слетања.

Последња модификација познатог транспортног авиона разликује се у односу на основну верзију по новој опреми, у којој се налази стаклени кокпит, модерни мотори ПС-90А-76, модификовано крило и побољшани елементи стајног трапа. Русија развија авион танкер Ил-78-90А на бази авиона Ил-76МД-90А.

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *