Raport-Online

Вести из света наоружања

Бугарској испоручена прва два модернизована Су-25

Белоруски 558. ваздухопловни ремонтни завод из Барановича, испоручио је крајем прошлог месеца прва двa (евиденцијских бројева 002 и 246) од укупно осам јуришних авиона Сухој Су-25 бугарског РВ, који су се налазили на ремонту и делимичној модернизацији у Белорусији.

Уговор за продужетак летних ресурса јуришне авијације бугарског РВ потписан је са белоруском компанијом 14. децембра 2018. и њиме је уговорен ремонт и замена застареле телекомуникационе и навигацијске опреме на укупно осам јуришних авиона Сухој Су-25, који су се налазили у саставу ескадриле Базе за претходну припрема ваздухоплова Безмер; вредност уговора је износила 42 185 620 еура.

Приликом покушаја да се уплати прва транша, испоставило се да се белоруска фабрика налази под санкцијама ЕУ. Као одговор на насталу ситуацију, бугарска компанија „Авионамс“ је предложила да она изведе ремонт, обзиром да се ово предузеће од 1995. до 2002. године бавило ремонтом ових летелица; међутим, бугарско Министарство одбране је одбило овај предлог, уз образложење да наведено предузеће тренутно не располаже потребном опремом и обученим људством које би извршило овај задатак.

Ова потешкоћа је превазиђена изменом закона којим је августа 2019. бугарском Министарству одбране дато у надлежност издавање извозних дозвола за наоружање и војну опрему; овим законским променама су се стекли услови да се коначно реализује пројекат ремонта јуришних авиона Су-25 у Белорусији.

Први авион је упућен на ремонт 29. августа 2019. године, док је задњи из серије од осам авиона достављен 7. октобра 2019. Транспорт авиона, у растављеном стању, извршен је транспортним авионима Ил-76.

Према првобитним плановима, ремонт и „мала“ модернизација, како је називају представници бугарског РВ, требала је бити изведена на свих 14 јуришних авиона Сухој Су-25 (10 једноседа Су-25К и четири двоседа Су-25УБК), али је због немогућности да обезбеди целу суму од 73 665 500 еура (без ПДВ), донета одлука да се на ремонт упути свега осам авиона (шест једноседа Су-25К и два двоседа Су-25УБК).

Према одредбама уговора, авиони ће се довести у стање летне исправности, односно биће им продужени летни ресурси за наредних осам година, са могућношћу још једног продужетка летних ресурса од 10 година.

Пакет модернизације авиона Сухој Су-25, који се изводи у Белорусији, значајно побољшава њихове борбене способности, што се постиже:

  • повећањем расположивог арсенала наоружања,
  • модернизацијом командно-информационог система авиона и инсталацијом система дисплеја СОИ-25,
  • уградњом навигацијског система СН-25,
  • увођењем режима „навигацијског бомбардовања“,
  • уградњом нишанског система ПС-25,
  • уградњом система тзв. „објективне контроле“,
  • уградњом телекомуникацијског система СР-25 и
  • уградњом уређаја радиотехничке заштите.

На поткрилне подвесне тачке авиона, њих десет, сада се могу уграђивати, односно авион се може наоружавати, зависно од задатка на који се упућује, ракетама ваздух-ваздух Р-73, ракетама ваздух-земља Х-25МЛ, Х-29Л, Х-29Т и С-25Л(ЛД), невођеним ракетним зрнима С-5, С-8, С-13 и С-25, вођеним авио бомбама КАБ-500Кр, авио бомбама АБ-100/250/500, РБК-250/500, ЕБ-500 и КМГ-У. Поред наоружања, на спољним поткрилним подвесним тачкама могу се подвесити уређаји радиотехничке заштите „Сателит“, који је намењен заштити авиона од дејства навођених ракета.

Уградњом новог навигацијског система, авион Сухој Су-25 добија могућност уноса и смештаја података о аеродромима, радио фарова (до 99 ставки, у односу на шест ставки код стандардне верзије), уноса и чувања података за осам летних рута (у основној верзији свега две), аутоматске и мануелне промене навигацијских параметара руте лета, одређивања брзине лета са грешком од 0,2 м/с, одређивања тренутних координата ваздухоплова са тачношћу од ± 5 (у односу на 700 м код стандардне верзије), што у крајњем имплицира и далеко већу прецизност приликом извођења напада.

Нишански систем ПС-25 омогућава јуришном авиону Су-25 коришћење ракете ваздух-ваздух Р-76, домета од 30 км, вођених ракета земља-ваздух Х-29Т и вођених авио бомби КАБ-500Кр.

Увођењем режима „навигацијског бомбардовања“, подигнута је висина са које авион изводи линијско бомбардовање на 7000 метара, чиме је авион изашао из зоне дејства система ПВО непријатеља. Поред тога, могуће је извести бомбардовање у свим метео условима, дању и ноћу, без визуелне идентификације циљева на земљи.

Још увек није познато у ком степену је вршена модернизација авиона Су-25 бугарског РВ у односу на пакет модернизације који нуди белоруска компанија.

Након ремонта, јуришни авион Су-25 бугарског ратног ваздухопловства моћи ће да делује до 2027-2028. Претпоставља се да ће Министарство одбране Бугарске одржавати борбене авионе совјетске производње до испоруке нових ловаца F-16V Block 70 Viper.

Аутор: РжМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *